تحقيق معرفي روش تدريس بارش مغزي همراه با دو مثال

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)
فهرست
چكيده    2
مقدمه    2
قانون و قواعد بارش مغزی    2
قانون اوّل: ممنوع بودن انتقاد    3
قانون دوّم: پروراز در رویا    3
قانون سوّم : کمیت گرایی    3
قانون چهارم : مستند سازی    3
قانون پنجم : تکوین ایده ها    4
يافته‌هاي پژوهشي    4
ترکیب اعضای گروه بارش مغزی    4
مراحل اجرای الگو بارش مغزی    5
مرحله اول: درگیر شدن    5
مرحله دوم : كاوش    6
مرحله سوم: توصیف    6
مرحله چهارم: شرح و بسط    7
مرحله پنجم: ارزشیابی    7
رویه‌ي برگزاری جلسات بارش مغزی    8
مزایا بارش مغزي    8
معایب بارش مغزي    9
روش ها و تکنیک های مشابه    10
اجرای نمونه تدریس به روش بارش مغزی    11
مثال اول:    11
منابع    15


چكيده
بارش مغزی "BRAIN STORMING" یکی از شناخته شده ترین شیوه های برگزاری جلسات هم فکری و مشاوره بوده و کاربرد جهانی دارد. این روش دارای مزایا و ویژگیهایی منحصر به فرد است. در واقع بسیاری از تکنیک های دیگر منشعب از این روش است. در اینجا ضمن معرفی کوتاهی از تاریخچه و تعریف بارش مغزی به بررسی قواعد این روش می پردازیم. آنگاه ترکیب اعضا و گروه مشخص می شود و پس آن روند برگزاری یک جلسه بارش مغزی ارایه می گردد. در نهایت مزایا و معایب این روش معرفی می شود تا دبیران و روسای جلسات بتوانند دامنه ی کاربرد آن را ارزیابی کرده و در جای خود از آن استفاده کنند.
مقدمه
این روش توسط الکس اسبورن در سال 1988 معرفی گردید. در آن زمان بنیاد فرهنگی اسبورن این روش را در چندین شرکت تحقیقاتی، بازرگانی، علمی و فنی برای حل مشکلات و مسایل مدیریت به کار گرفت. موفقیت این روش در کمک به حل مسایل آن چنان بود که ظرف مدت کوتاهی به عنوان روشی کارآمد شناخته شد.
فرهنگ لغت " وبستر" تعریف بارش مغزی را چنین بیان می دارد: تکنیک برگزاری یک کنفرانس که در آن سعی گروه بر این است تا راه حل مشخصی را بیابد، در این روش همه ی نظرات در جمع بندی مورد استفاده قرار می گیرند. روش بارش مغزی امروزه یکی از متداول ترین روشهای تصمیم گیری گروهی است و موجب گسترش و تحول بسیاری از روشهای مرتبط و مشابه گردیده است. دانشمندان زیادی از جمله: اسبورن، کال و همکاران، بوچارد، گچکا و همکاران، دلبگ و همکاران، لوئس، و نگاندی و سیج در کتابهای خود به این روش پرداخته اند و جهت ارتقا آن کوشیده اند.
قانون و قواعد بارش مغزی
اسبورن عنوان می دارد پیشنهاد ایجاد شده در ذهن یک فرد عادی در گروه، 2 برابر پیشنهاد ایجاد شده در حالت انفرادی است. در صورتی که قواعد و مقررات مشخصی برای جلسات بارش مغزی در نظر گرفته و رعایت گردد، این روش بسیار کارآمدتر خواهد شد. بارش مغزی بر دو اصل و چهار قاعده ی اساسی استوار است. اصل اول مبتنی بر تنوع نظرات است. تنواع نظرات، آن بخش از مغز را که به خلاقیت مربوط است فعال تر می کند تا بر تفکر قضاوتی THINKING JUDJMENTAL خود فایق آید. تفکر قضاوتی در واقع به معنی ارزیابیها و نظرات تکمیلی نسبت به مطلب مطرح شده است. به این منظور بعد از آنکه تمامی پیشنهادات جمع آوری گردید؛ بررسی و ارزیابی پیشنهادات صورت می گیرد. اصل دوم کمیت، فزاینده کیفیت است. یعنی هر چه تعداد پیشنهادات بیشتر شود، احتمال رسیدن به یک راه حل بهتر افزایش می یابد. در واقع در تعريف قوانين، اينگونه مي‌توان گفت كه :
قانون اوّل: ممنوع بودن انتقاد
هیچ یک از اعضاء درجریان ارائه ی ایده ها حق انتقاد واظهارنپر ندارند هرچند بی معنی وهجو باشند زیرا در آخر درباره ی ایده ها نظر خواهی می شوداظهارنظراونتقاد درمیان جلسه ی ایده جویی موجب ناکامی جریان ایده سازی شده وموجب(( خود سانسوری افکار))توسط اعضاء می شود.
قانون دوّم: پروراز در رویا
منظور این است که برای ارائه ی هر گونه ایده ی خلاقانه بایستی هر گونه قید وبند فکری را کنارزده واز مرز منطق معمول وخطوط قرمز متداول بدون ترس از انتقاد گذشت.
قانون سوّم : کمیت گرایی
هرچه تعداد ایده ها زیاد باشد دسته بندی موضوعی به آسانی صورت می پذیرد ومی توان درمیان تنوع ایده ها بهترین را برگزید معمولا درهر 20 دقیقه می توان بیش از 200ایده را پدید آورد.
قانون چهارم : مستند سازی
هرایده ای هرچن پیش پا افتاده باید ثپت شده و در معرض دید اعضاء قرارگیردمنشی گروه وجلسه باید ایده  هارا درمحل مناسب پس از نوشتن در برگه برای دید اعضاء نصب نماید وحق داردشرح وتفضیل همراه ایده ها را کوتاه وخلاصه کند.

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3074 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 16

حجم فایل:65 کیلوبایت

 قیمت: 25,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل