اين فايل به صورت تحقيقي بوده و فاقد منابع است
مقدمه 4
تاریخچه استرس.. 5
استرس چیست؟ 5
منابع استرس.. 6
الف) حوادث ضربه زننده 7
ب) حوادث زندگي. 7
ج) تعارض يا كشمكش... 7
د) ناكامي. 8
1- د) كمبودها 8
2- د) از دست دادن. 8
3-د) شكست.. 8
4-د) بي معنايي در زندگي. 9
ه) فشارهاي مربوط به زندگي مدرن. 9
مدل هاي استرس.. 9
ارزيابي وضعيت چگونگي استرس.. 10
1-طبقه بندي كردن حالت استرس.. 10
2- ارزيابي ميزان تهديد استرس.. 11
بررسي و تصميم گيري براي رفع استرس.. 11
الگوهاي سازشي. 11
واكنش هاي دفاعي جهت دار 11
سازگاري با استرس.. 12
موقعيتهاي استرس زاي رواني. 12
اصول كلي واكنشهاي استرسي. 14
عوارض استرس مزمن بر بدن. 14
۱. استرس ذهنتان را بههم میریزد 14
۲. استرس احتمال بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد. 15
۳. استرس سیستم ایمنی را ضعیف میکند. 15
۴. استرس مزمن باعث پیری میشود 16
۵. استرس باعث اضافه وزن و مشکلات گوارشی میشود 17
۶. استرس شدید بر روحیات و رابطههایتان تأثیر میگذارد 17
۷. استرس درد را افزایش میدهد. 17
۸. استرس فعالیت جنسی و باروری را تحت تأثیر قرار میدهد. 18
۹. استرس شدید بر پوست، مو و دندانها اثر میگذارد 18
۱۰. استرس مقدمات اعتیاد را فراهم میکند! 18
11- استرس چگونه باعث درد مفاصل میشود؟ 18
تغییر حرکات.. 18
التهاب استرس.. 19
تنش عضلانی. 19
چگونگی مقابله با درد مفاصل مرتبط با استرس.. 19
1. از نمک فرنگی اصل استفاده کنید. 19
2. از کمپرس داغ و سرد استفاده کنید. 20
3. فعالیت بیشتری داشته باشید. 20
4. به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید. 20
5. مصرف مکملها را مد نظر قرار دهید. 20
6. ماساژ مفاصل را امتحان کنید. 21
7. استراحت کنید. 21
8. دارو مصرف کنید. 21
اثرات ديگر استرس بر بدن. 22
اثرات و صدمات استرس بر بدن ورزشكاران. 23
رابطه استرس و اشتها در جدیدترین تحقیقات سال ۲۰۱۷. 24
چه چیزی موجب میشود شما کمتر بخورید؟ 25
چه چیزی موجب میشود شما بیش تر بخورید؟ 25
باید چه كرد؟ 26
استرس در محيط كار 26
1- شرایط کاری: 27
2-تراکم کاری: 27
3-ابهام نقش: 28
4-تعارض شغلی: 28
5-مسئولیت: 28
6-روابط با مافوق: 28
7- روابط با زیر دستان: 28
8- روابط با همکاران: 29
9- عدم امنیت شغلی: 29
نشانه های استرس شغلی: 29
اثرات اضطراب در محیط کار 30
راههای کاهش استرس در محیط کار 30
نتيجهگيري. 31
مقدمه
استرس همیشه به یک شکل خود را نشان نمیدهد. استرس همان احساس ضعف در شک است که در یک شب پرتنش احساس میکنید. استرس سنگینی است که قبل از گرفتن نتیجه کاری بر روی قفسه سینه حس میکنید. استرس گرفتگی رگ است وقتی نمیدانید چه بگویید. استرس تنگی نفس است هنگامی که در شرایطی قرار میگیرید که نمیدانید چه کنید.
استرس هرچه که باشد و هر طور که شما آن را تجربه کرده باشید، به طور قطع برای سلامتی شما مضر است و به طور کلی چیز خوبی نیست. استرس برای بدن، مغز و روح شما مضر است و میتواند به راحتی شما را در خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها قرار میدهد.
تحقیقی که اخیرا در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است نشان داده است که تجربه استرس شدید مربوط به مسائل بحرانی همچون طلاق، مرگ نزدیکان، از دست دادن شغل و بیماری شدید میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۲۲ درصد و بیماری دمانس زوال عقلی را تا ۱۵ درصد افزایش دهد.
در طول تاریخ بیشتر موضوعاتی که سبب ایجاد تنش، اضطراب و استرس در افراد میشود مربوط به مسائل مالی، عاطفی و سبک زندگی است. هنگام مواجه با شرایط بحرانی، سیستم عصبی بدن تحریک میشود، ضربان قلب سریعتر میشود، ترشح کورتیزول در بدن افزایش مییابد و میزان بیشتری اکسیژن به مغز شما فرستاده میشود.
سالانه مبالغ زیادی صرف هزینه های ناشی از عواقب استرس میشود. از این رو، هر عملی که بتواند از تأثیرات مخرب استرس در جامعه بکاهد، جامعه ای سالم تر و شادتر را به دنبال دارد که در زمینه های پیشرفت فردی و اجتماعی نقش چشمگیری خواهد داشت. علایم جسمی ناشی از استرس در افراد مختلف، متفاوت است، اما چند نشانه شایع وجود دارد بسیاری از افراد این علایم را به اشتباه به بیماری های جسمی ارتباط میدهند اما در بررسیها و آزمایشها علت جسمی شناسایی نمی شود و در نهایت با کنترل استرس این عوارض قابل درمان و کنترل است.
استرس ممکن است فیزیکی یا روحی باشد. زمانی که بدن تحت استرس قرار میگیرد، به واسطه مجموعه ای از تغییرات بیوشیمیایی واکنش نشان میدهد که مهمترین آنها ترشح هورمونهای مختلف از غدد آدرنال است.
از جمله اینها اپینفرین و نوراپینفرین است که به بدن نیرو میبخشند. این واکنش انرژی زا را معمولاً واکنش «جنگ یا گریز» مینامند زیرا بدن خود را آماده میکند که به شکلی قاطعانه و فیزیکی با استرس مواجه شود. زمانی که اپینفرین و نوراپینفرین ترشح میشوند، بلافاصله حساسیت دستگاه عصبی را افزایش میدهند و ضربان قلب را تسریع میکنند و بازتابها را ایجاد میکند
تاریخچه استرس
لکرد برنارد فیزیولوژیست قرن 19 متذکر شد که سلولهای بدن موجودات پیشرفته بوسیله محیط مایعی مانند خون احاطه شده و برای ادامه زندگی باید بطور مستمر وجود و ثبات داشته باشد. سلیه و همکارانش در سال 1925 در تحقیقات خود نشان دادند که تحت فشار، ارگانیسم به واکنش مبارزه یا فرار مبادرت میورزد و اگر این پاسخ مزمن گردد تغییرات دراز مدت مانند فشار خون ، تصلب شرائین ، ضعیف شدن مصونیت بدن در مقابل امراض و تعداد بی شماری مشکلات دیگر میشود. در اوایل دهه1950 میلادی هملز در پژوهش های خود به این نتیجه رسید که تنها عامل مشترک در ایجاد هر نوع استرس لزوم و ضرورت و اجبار در تغییر و تحول مهم در زندگی معمولی فرد است.
استرس چیست؟
از بسیاری جهات استرس مانند عشق است . خودش را از راه های عجیب نشان میدهد، و یك نیروی قوی است كه قادر است خوبیها و بدی های بسیاری را سبب شود و هر كس آن را به گونه ای درك میكند. از نظر علمی، استرس عبارت است از عدم تناسب بین تقاضاها در زندگی ما و منابعی كه برای برآوردن آنها داریم. در حقیقت استرس یك واقعه نیست. بلكه واكنش فرد نسبت به یك واقعه است.این پاسخ غیرارادی به خطر، از اولین روزهای زندگی در ما به ارث گذاشته میشود. وقتی ما از استرس حرف میزنیم، آنچه معمولاً شرح میدهیم یك سری نشانهها هستند كه ممكن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند.بیماری های قلبی، زخم های گوارشی، احساس فرسودگی و خستگی مداوم، از دست دادن حافظه، گرفتگی عضلات گردن، افسردگی و سردرد، تعدادی از نشانه های عمومی استرس میباشند. استرس مزمن در بسیاری از افراد سبب چاقی میشود
منابع استرس
عوامل متعددي در بروز استرس موثر هستند و برخي مربوط به تقاضاهاي محيطي و يا محرومتهاي خارجي هستند و برخي مربوط به عوامل دروني و محروميت داخلي مي باشند در اين قسمت به بعضي از منابع كه همان استرسورها هستند اشاره مي شود:
الف) حوادث ضربه زننده
اين دسته از استرسورها بيشتر از ساير موارد مورد بررسي قرار گرفته اند اين حوادث ضربه زننده موقعيتهائي هستند كه از خطرات استثنائي كه معمولا خارج از تجربه هاي معمولي هستند حاصل مي شوند موارد زير را مي توان جز حوادث ضربه زننده ناميد.
1-مصيبت هاي طبيعي مانند زلزله،سيل، طوفانهاي شديد و غيره
تعداد مشاهده: 3617 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 31
حجم فایل:289 کیلوبایت